Mijn naam is Frans Wagemans en Villa Witte Lelie is mijn ‘roer-om’ project. In 2011 raakte ik als 50-plusser werkloos na een loopbaan binnen de gezondheidszorg en de politiek (wethouder). Jammer genoeg vond ik geen werk meer in mijn oude vakgebied. Ik ben Drs. Gezondheidswetenschappen. Mijn leeftijd (50+) speelde daarbij nadrukkelijk een rol.

Dus besloot ik om met mijn vrouw Anya Niewierra en mijn twee kinderen een nieuw leven te beginnen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Wij verkochten ons huis in de stad en kochten ons prachtige (maar onderkomen) rijksmonument en transformeerden dit na 2 jaar intensief verbouwen tot ons woonhuis met in een apart deel drie luxe hotel-appartementen.

Onze kinderen zijn inmiddels het huis uit en mijn vrouw en ik genieten elke dag van ons ‘kleine hoekje in het paradijs’…

Naast mijn werk voor Villa Witte Lelie regel ik ook de toeristische verhuur van ons huisje Maison Oranger in de Zuid-Franse regio Pyrenees-Orientales. Anya en ik hebben Maison Oranger járen geleden  tijdens een vakantie gekocht, in een impuls. Wij waren gelijk verliefd op het dorpje Estoher en het kleine en toen nog vervallen huisje, dat wij vervolgens renoveerden. Toen onze kinderen opgroeiden kochten wij een grotere schuur elders die wij vervolgens tot ons Franse ‘woonhuis’ verbouwden. Daar wij zelf sinds de ingebruikname van ons grote huis niet meer in Maison Oranger verblijven, besloten wij om het te verhuren aan gasten.

Frans Wagemans