De eigenaren van De Witte Lelie zijn Frans Wagemans en Anya Niewierra. Wij zijn in april 2012 naar Mechelen verhuisd en zijn een onderneming gestart met de volgende drie onderdelen:

  • Maisons Witte Lelie: verhuur van luxe vakantiewoningen in de Pyrénées-Orientales in Zuid-Frankrijk.
  • Villa Witte Lelie: verhuur 3 luxe B&B appartementen (5 tulpen en 4 sterren) in het Zuid-Limburgse Heuvelland.
  • Art Witte Lelie: kunst en de publicatie van boeken met veelal Zuid-Limburg of Zuid-Frankrijk als thema.

Maisons Witte Lelie

Maisons Witte Lelie begon tijdens een vakantie in het Franse departement Pyrénées-Orientales (Languedoc-Roussillon), toen wij na afloop van een wandeling verliefd werden op een klein vervallen huisje (Maison Oranger in Estoher) dat wij in een moment van onbezonnenheid kochten.

Tijdens de verbouwing werden wij vervolgens gevraagd of wij een schuur iets verderop in de straat wilden kopen. Dat deden we, omdat we wel een plek voor materiaalopslag konden gebruiken en omdat de prijs belachelijk laag was. Die schuur werd later Maison Jasmin.

Ook onze andere huizen in de buurdorpen van Estoher zijn min of meer ‘tot ons gekomen’, elk met een eigen verhaal.

Villa Witte Lelie

Villa Witte Lelie is een bewust ‘roer om’ project. Frans vond na een carrière als wethouder geen werk meer in zijn oude vakgebied. Hij is namelijk Drs. Gezondheidswetenschappen met een aparte specialisatie in Alternatieve Geneeswijzen. Zijn leeftijd (50+) speelde daarbij nadrukkelijk een rol.

Dus besloten wij om een nieuw leven te beginnen in het Zuid-Limburgse heuvelland. Wij verkochten onze huis in de stad en kochten een uniek rijksmonument en transformeerden dit na 2 jaar intensief verbouwen tot ons woonhuis met in een apart deel drie luxe B&B appartementen.

Art Witte Lelie

Onder Art Witte Lelie valt de artistieke kant van Anya. Zij is namelijk auteur en beeldend kunstenaar.

In 2010 schreef zij samen met Marianne Laarakkers het boek ‘Zuid-Limburg, Toen en Nu’.

In november 2013 debuteerde zij succesvol met de literaire thriller Vrij Uitzicht. Dit boek is gesitueerd in de Pyrenees-Orientales. Vrij Uitzicht ontving vele positieve recensies en werd in 2014 voor diverse prijzen genomineerd.

In januari 2017 verscheen de 2e thriller met als titel Het Dossier. Deze speelt voor een deel in Mechelen, op de heuvel waar Villa Witte Lelie is gelegen. Dit boek kreeg gelijk lovende recensies en wordt door Tomas Ross, de Godfather van de Nederlandse misdaadromans “een parel binnen de Nederlandse misdaadliteratuur” genoemd. Het Dossier bereikte in 2018 de shortlist voor de Thriller Award en won de 3e plek.  

In januari 2020 verscheen haar 3e thriller, Het Bloemenmeisje. Ook dit boek werd genomineerd voor de Thriller Award.

Anya combineert haar werk voor De Witte Lelie met haar baan als Algemeen Directeur van Stichting VVV Zuid-Limburg.

Haar persoonlijke website is www.niewierra.com