Slide background

Maisons Witte Lelie

Romantische gîtes in Zuid-Frankrijk >

Romantische gîtes in Zuid-Frankrijk

tussen zee en bergen

Pyrénées-Orientales,

meeste uren zon van Frankrijk!

Pyrénées-Orientales (in zalmkleur op de onderstaande plattegrond) is het meest zuidelijke departement van Frankrijk. De streek maakt deel uit van de regio Languedoc-Roussillon.

Het gebied wordt in het zuiden begrensd door de Pyreneeën en in het oosten door de middellandse zee.

Het departement wordt ook wel Frans Catalonië genoemd aangezien het tot eind 17e eeuw één land was met Spaans Catalonië.

Plattegrond PO

Filosofie Maisons Witte Lelie

+ Moderne kunst ontmoet antiek meubilair: heldere kleuren domineren binnen ‘oude stenen’.

+ Uitzicht: de huizen bieden mooie uitzichten vanaf de op het zuiden georiënteerde terrassen (openbare tuin bij Maison Mimosa).

+ Noord Europese comfort in een Zuid-Europese atmosfeer: faciliteiten waar Nederlanders aan gewend zijn, werden in de huizen geïntegreerd.

+ Gratis WIFI in alle huizen. 

+ Airco in alle huizen. In Maison Oranger en Maison Jasmin geïntegreerde vrijwel geluidloze hoogwaardige Daikin airo’s. In Maison Mimosa 2 mobiele airco’s.

+ Een privé VVV kantoor: toeristische boeken zijn beschikbaar.

+ Thuis komen in een thuis:  boeken, spelletjes (inclusief een jeu de boules set), schoonmaakmiddelen en boodschappen tassen zijn aanwezig.

+ Goed slapen is belangrijk: dus goede en moderne bedden, seizoendekbedden en harde en zachte kussens.

+ ‘Kleine’ huizen met een ‘kleine’ prijs: de huizen zijn ontworpen voor stellen of een klein gezin met maximaal 4 personen, hetgeen betekent dat de huurprijs natuurlijk ook ‘klein’ is. Immers, waarom als stel voor 3 slaapkamers betalen, wanneer je er maar één of twee gebruikt?

+ Centrale ligging: een ontdekvakantie of ‘s avonds uit eten gaan, kan prima.

+ Niet roken huizen: rokers verzoeken wij deze ‘niet roken’ omgeving te respecteren.

Romantische gîtes in middeleeuwse dorpjes

Omgeven door wijnvelden, olijfgaarden, perzikboomgaarden, palmbomen, mimosa en vele bloemen.

De gîtes zijn gelegen in stille doodlopende straatjes in authentieke middeleeuwse dorpen.

 

Interview in de Vlaamse glossy ‘Grande Frankrijk’

Anya Niewierra (vennoot De Witte Lelie) schreef de literaire thriller Vrij Uitzicht. Deze debuutthriller werd goed ontvangen in de pers en voor maar liefst 3 Nederlandse prijzen genomineerd, namelijk de Schaduwprijs, de Nationale Thriller Award en de Hebban/Crimezone Debuut Prijs. Daarnaast werd Vrij Uitzicht op het moment van jurering de hoogst beoordeelde thriller ooit van een Nederlandse auteur op Crimezone Forum.

Het verhaal is voor 100% gesitueerd in de Pyrénées-Orientales. Vooral de wijze waarop de streek en het dorp Mosset in Vrij Uitzicht figureren, oogstte veel lof.

In het 8 pagina’s tellende artikel “de Pyrénees-Orientales, alles onder de zon” wordt een tocht langs de belangrijkste plekken uit het boek gemaakt.

Hier kunt u het artikel downloaden.